Hoe kan ik mijn website testen voordat mijn domeinnaam is verhuisd?

Dit kan door het 'hosts' bestand aan te passen op de computer waarmee getest wordt.

Een makkelijkere manier is om ons eigen geschreven tool hiervoor te gebruiken;

https://www.onhost.nl.

Hiermee is er de mogelijkheid om de website te testen als de domeinnaam nog niet actief naar de server verwijst. De website kan dus volledig getest worden, zonder dat de domeinnaam over is. Dit voorkomt achteraf verassingen en downtime. De URL welke in het adresbalk verschijnt kan altijd als tijdelijke URL gebruikt worden.

De snelheid van de opgevraagde website kan wel iets langzamer zijn daar deze via een omweg naar de betreffende server gaat.