E-mail instellen in Apple Mail (IMAP)

Middels dit support-artikel kunt u uw e-mail account instellen in Apple Mail.

Stap 1
Start het programma Apple Mail vanuit uw Dock of kijk in Applications...
Wanneer het programma opgestart is, gaat u verder met stap2.

Stap 2
Kies bovenin de menubar naast het appeltje voor Mail -> Voeg account toe

Stap 3
Kies de onderste optie (Andere Mail-account...) bij het venster 'Mail-accountaanbieder'.

Stap 4
Vul bij Naam: uw eigen naam in (wat de ontvanger krijgt te zien), vul uw E-mailadres en wachtwoord vervolgens in en klik op 'Log in' om verder te gaan..

Stap 5
Het venster zal nu een foutmelding geven met 'Controle van accountnaam of wachtwoord mislukt.'
U dient hier nu het venster aan te vullen met server inkomende e-mail: mail.intention.nl.
Wilt u gebruik maken van POP3, wijzig dan het Type-Account naar POP.
Wilt u gebruik maken van IMAP, laat dan het Type-Account op IMAP staan.

Maakt u gebruik van onze SMTP dienst, dan vult ook mail.intention.nl als server uitgaande e-mail in. Maakt u gebruik van een SMTP server van bijvoorbeeld xs4all, dan vult u bij de Server uitgaande e-mail: smtp.xs4all.nl in.

Stap 6
Als de instellingen juist zijn, klikt u bij de volgende stap 'Notities' uit en op 'Gereed'.

Dit was het.
Uw email is ingesteld.