Handleiding installatie Anydesk

Indien je hulp of afstand nodig hebt, kan het zijn dat we je vragen om Anydesk te installeren. Dit is software van derden waarmee wij mee kunnen kijken op je device.

Je kunt Anydesk downloaden op https://anydesk.com/nl/downloads

Download deze en installeer hem op de device.

Na het installeren vind je je Anydesk-adres. Het bestaat uit (meestal) 9 cijfers.
Dit is het getal dat je aan ons doorgeeft.

Nadat wij aan onze kant dit getal ingevoerd hebben, krijg je de vraag om de verbinding te accepteren. Je klikt dan op 'Accepteren' om de verbinding tot stand te brengen.

Mocht je problemen ondervinden dan heeft dat wellicht met de instellingen van je firewall te maken. Die problemen zijn te herkennen aan de '0' die in plaats van het Anydesk-adres te zien is. Om dit probleem op te lossen voeg je Anydesk toe aan de Whitelist van je firewall.
Meer uitleg hierover kun je vinden op https://support.anydesk.com/knowledge/firewall.

Gebruik je aan Apple/Mac?

Dan bestaat de kans dat je nog extra toestemming moet geven. Je wordt waarschijnlijk direct naar je instellingen doorverwezen, zo niet, dan open je deze zelf (het tandwiel icoon/systeemvoorkeuren).
- Ga naar Privacy en beveiliging -> Toegankelijkheid en geeft Anydesk toestemming.
- Ga daarna naar Privacy en beveiliging -> Schermopname en geef ook hier Anydesk toegang.

Daarna zou alles prima moeten werken.

Adresgegevens
Kerkstraat 14
5427 BC BOEKEL